Блог
Імпортери та віддалена робота: помилок, яких слід уникати
23.08.2020

Імпортери та віддалена робота: помилок, яких слід уникати


Більшість працюючих професіоналів виконують свою роботу в домашньому офісі, як результат сучасного часу. Імпортери (та багато інших представників логістичного сектору) не є винятком із цього, як це передбачено директивами уряду України.
 
Таким чином, імпортери повинні бути надмірно пильними, щоб запобігти помилкам. Як юрист торгового права та податкової фірми з продажу, Сія Брок, Митне посередництво в Луцьку та інші:
 
Бізнес не такий, як зазвичай. Імпортери повинні пристосуватися. Більшість співробітників і менеджерів працюють вдома, а це означає, що контроль над інформацією зменшений або взагалі не існує.
 
Ми розглядали багато міркувань, які імпортери повинні взяти під час пандемії. Сьогодні ми хотіли б звернути вашу увагу на можливі помилки чи помилки, які можуть зробити компанії-імпортери, працюючи вдома.
 
Ось декількох помилок, на які слід звернути увагу, поки замовлення на роботу вдома все ще діють:
 
А. Відсутні документи та ведення діловодства
 
Безумовно, можливо, що працівники працюють на різних пристроях, з різними документами та цифровою документацією. Отримати всі ці документи може бути складно, коли ця віддалена робоча домовленість закінчується. Однак митниця може вимагати ці документи у разі проведення аудиту та перегляду.
 
Не підготовка документів може призвести до неабиякого штрафу. Щоб усі співробітники працювали з одного місця, може бути ідеально працювати з централізованої бази даних у хмарі.
 
імпортер віддаленої роботи
 
Б. Не отримання правильної ліцензії та дозволів
 
Для певних товарів потрібно мати ліцензію на імпорт. В останньому контексті імпортери, які переміщують товари медичного призначення та засоби індивідуального захисту, повинні мати певну інформацію та правильні ліцензії. Дозвіл може бути настільки складним і в цей час, тому, можливо, розглянути можливість використання наших професійних послуг під ключ.
 
Це лише один приклад, але потрібні дозволи на імпорт та ліцензування. Коли імпорт надходить, це може призвести до вилучення або штрафу митницею.
 
C. Недотримання термінів "Причини для віри"
 
Іноді трапляються справжні помилки. Український кордон знає про це, встановлюючи часові рамки для виправлення будь-яких можливих помилок у тарифній класифікації, країні походження або вартості товарів. Оскільки зараз так багато повітря, важко відстежувати ці терміни.
 
На жаль, термін не змінився з появою пандемії.
 
D. Неможливість виявити документи про шахрайство
 
Сіа Брок радить:
 
Продаж шахрайських засобів індивідуального захисту може надати документи, що свідчать про те, що вони мають прикордонне митне затвердження, але використання брокерських послуг Sia Brok для оформлення документів може запобігти ризику втратити якусь важливу інформацію, якої слід уникати в ці часи ...
 
Це лише один приклад, але з цією роботою з дому, імпортерам може бути складніше перевірити дійсність цих документів. Залишайтеся пильними.
 
E. Імпорт підроблених предметів
 
Паперова справа - це не єдине, що може бути шахрайським. Будь-які підроблені товари абсолютно заборонені та не можуть ввозитися в Україну. З огляду на це, українська митниця вживатиме швидких заходів та каратиме залучені сторони.
 
Можливо, до співробітників може звернутися новий постачальник і не знати, що ці товари є фальшивими.
 
F. Відсутність нових регуляторних та ринкових подій
 
Зміна робочих ситуацій може відволікати вас, оскільки працівники пристосовуються і повертаються в хороший потік. Може трапитися так, що протягом цього часу вони пропускають інформацію, яку передають керівні органи.
 
Потрібно приділити пильнішу увагу Митному кодексу України, який видається тощо, для забезпечення дотримання та впровадження.
 
Ця зміна в робочому режимі може бути важкою, але важливо продовжувати пильнувати як імпортер протягом цього часу.
 
Завдяки інформованості, поінформованості про регуляторні зміни та організованості протягом цього часу все працюватиме безперебійно. Настав час зв’язатися з авторитетним митним брокером, щоб переконатися, що все в порядку, і ваші товари легко прибувають в Україну.
 
Звертайтесь до нас за будь-якими питаннями…